MISO genmai 400g MUSO
Detailní popis
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí. Miso obsahuje řadu minerálů, vitaminů a celkově povzbuzuje organizmus. Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, má charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. K výrobě Genmai Miso Muso (miso z hnědé rýže) se používá rýže, u které je zachováno celé zrno i s vnějším obalem. Tato hnědá rýže má vyšší výživovou hodnotu a miso z ní je hodnotnější, než miso z klasické bílé rýže. Látky obsažené v Misu mají příznivý vliv na trávení jiných potravin a podporují dobrou funkci trávicích šťáv v žaludku. Dále pomáhají odstraňovat nežádoucí mikroorganismy v zažívacím traktu. Vhodné pro vegany a vegetariány. Návod k přípravě: Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Miso by nemělo projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát. Země původu: Japonsko. 400g. Složení: Sójové boby, hnědá rýže (27,5%), mořská sůl (11,0%), voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Alergeny: Soja.
Výživové údaje na 100 g: energie 618 kJ (163 kcal), tuky 7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g), sacharidy 9,1 g (z toho cukry 8,2 g), vláknina 7,7 g, bílkoviny 12,1 g, sůl 10,3 g
Alergeny
Sójové boby (sója) | Sójové boby (sója) |
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |