BIO miso 250 g Bacilli
Detailní popis
POUZE PRO OSOBNÍ ODBĚR NEBO ROZVOZ PO HK
Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska. Hlavní složkou je tzv. Aspergillus Oryzae, česky Kropidlák rýžový neboli koji - plísňová kultura, která se pěstuje na rýži nebo jiné obilovině. Koji svými enzymy rozkládá škroby na cukry, používá se při výrobě saké, sojové omáčky nebo právě miso pasty.
Bio miso Bacilli je světlé, sladko-slané, jemně namleté a má mnohostranné využití jako ochucovací pasta. Koji je vypěstováno na celozrnné bio rýži, doplňuje jej hrachový protein z bio českého hrachu.
Můžete ho použít jako základ na polévku nebo dochucovadlo do omáček, zálivek, na zeleninu nebo kamkoliv, kam si slanou umami chuť žádáte. A pozor, je návykové!
SLOŽENÍ: hrách* 40%, rýže natural* 40%, voda, sůl, kultura aspergillus oryzae. *Produkt ekologického zemědělství.
Výživové hodnoty na 100 g: energie 83 kJ (208 kcal), sacharidy 40 g (z toho cukry 2,3 g), tuky 0,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g), bílkoviny 10 g, sůl 8 g
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
BIO | BIO |
Hmotnost | Hmotnost |