Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Cukr tmavý třtinový 500g Country Life

Kód produktu: 8595016502027 Kód výrobce: 8595016502027 Výrobce: 1
39 Kč
33,91 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Detailní popis

Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr. 

SLOŽENÍ: Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Hmotnost: 500g

Země původu: Kolumbie

Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům. Výborný do kávy, čaje i na pečení. Zkrátka všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.

Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 651 kJ / 394 kcal, Tuky: 0,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g, Sacharidy: 99,0 g z toho cukry: 99,0 g, Bílkoviny: 0,0 g, Sůl: 0,0 g.

Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý. Tipy a recepty na použití třtinového cukru: pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.