Citrusový pektin 100g Hradecké delikatesy
Kód produktu: 8594175478006
Kód výrobce: 8594175478006
Výrobce:
1
Detailní popis
Skvělý do všech džemů, marmelád, zavařenin! Čistě přírodní citrusový pektin patří mezi zahušťovadla a je vyráběn z citrusů , které nejsou GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Použití Citrusový pektin je vhodný při různé výrobě džemů, sirupů, rosolů, marmelád, ale také třeba při výrobě domácích „želatinových medvíků". Postup při džemování: Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám zhrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček. Popis produktu Citrusový pektin je zahušťovadlo není konzervant, nicméně marmelády Vám vydrží přes zimu ve spižírně úplně v pohodě. Skladování a spotřeba Citrusový pektin má trvanlivost 2 roky, podle výrobce své vlastnosti nemění ani ze delší dobu. Musíme ho skladovat v suchu. Jelikož na sebe váže vodu, tak ve vlhkém prostředí by se nám nadělali hrudky a to není žádoucí. Proč používat přírodní citrusový pektin? Je to čistě přírodní látka, která neobsahuje nic navíc. Jako různé želírující přípravky, např. stopy laktózy, sulfátů, lepku, různých kyselin. Je přirozeně bezlepkový. Hlavní podíl vlákniny v citrusových plodech tvoří pektin, který zaujímá 65-70% celkového obsahu vlákniny. Citrusy představují jeden z nejbohatších zdrojů vysoce kvalitního pektinu.Pektin je zastoupen především v částech plodu bohatých na materiál jako jsou kůra, a dužnina.Dále jsou citrusy známe jako zdroj vitamínu C, kromě vlákni jsou to cukry, draslík, kyselina listová, vápník, fosfor, hořčík apod. Citrusový pektin zastoupený ve stravě, třeba ve formě džemů, marmelád apod. ovlivňuje několik metabolických a trávicích procesů, především spojených s metabolismem glukózy a hladinami cholesterolu.Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |