Bio žitný kvásek 30g Natural
Detailní popis
Určeno pro domácí výrobu žitného kváskového chleba.
Základní recept pro 1,5kg žitného chleba: 1000g žitné mouky, 2 sáčky sušeného kvásku, 700ml vody, 2-3 čajové lžičky soli, 20g droždí.
Světlý chléb: připravené těsto dáme ve formě do nepředehráté trouby a pečeme asi 80 min. na 180-200°C.
Tmavý chléb: Nechte těsto ještě o 1 hodinu déle kynout, poté vložte ve formě do předehřáté trouby na 250°C a pečte asi 20 min., snižte teplotu na 180°C s pečte dalších 90 min.
SLOŽENÍ: ŽITNÁ mouka BIO, startovací kultura
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1413kJ/334kcal Tuky 1,80g z toho nasycené mastné kyseliny 0,50g Sacharidy 52,00g z toho cukry 1,00g Vláknina Bílkoviny 11,20g Sůl 0,01gAlergeny
Obiloviny obsahující lepek | Obiloviny obsahující lepek |
BIO | BIO |