Sójové plátky 100 g COUNTRY LIFE
Detailní popis
Plátky ze sójové mouky. Hodí se jako náhrada masa v pokrmech. Kostky do sebe dobře vstřebávají chutě, doporučujeme je tedy marinovat nebo vařit v ochucené vodě.
SLOŽENÍ: Odtučněná SÓJOVÁ mouka. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, arašídů a mléka.
Po namočení ve vývaru a vymačkání je můžete pomalinku opékat, dusit i restovat ve woku. Ať vám chutná!
Sójové plátky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Plátky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Hodí se k omáčkám a výborně chutnají s rýží i těstovinami nebo jako přírodní rostlinný řízek s bramborami. Plátky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.
Tipy na použití:
Návod k přípravě: 100 g sójového masa zalijte 0,5 l horkým nálevem (osolená a okořeněná voda např. kořením Würzl). Po 20-ti minutách sójové maso slijte a přebytečnou vodu vymačkejte. Dochuťte dle potřeby.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1295 kJ/308 kcal. Bílkoviny: 48,9 g. Sacharidy: 11,1 g z toho cukry 10,9g. Tuky: 2,3 g, Vláknina 23,9g, Sůl 0g.
Skladování: Skladujte teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Alergeny: Sója. Legislativní zařazení: Sójový výrobek – extrudovaný výrobek
Alergeny
Sójové boby (sója) | Sójové boby (sója) |
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |