Rissotto - Rýže se šafránem 275g Borghini
Detailní popis
RÝŽE SE ŠAFRÁNEM K PŘÍPRAVĚ RIZOTA.
Risotto Milanese je nejznámější a nejoblíbenější italské risoto. Název dostalo podle severoitalského města Miláno a výrazně žlutou barvu a chuť díky přidané kurkumě a vzácnému šafránu. Chutné krémové risoto servírujte v hlubokém talíři zjemněné oříškem másla, sypané sýrem Grana Padano a jako přípitek podávejte sklenku bílého vína. Věřte, že Risotto Milanese vykouzlí na vašem talíři pravou chuť Itálie.
Hmotnost: 275g = 3 porce.
SLOŽENÍ: Rýže (původ Itálie), kurkuma, šafrán 0,04%.
Jak postupovat: Cibuli nakrájíme na malé kostičky a krátce ji orestujeme na oleji, vsypeme a osmahneme rýži (můžeme zastříknout bílým vínem, které necháme vyvařit) a postupně přiléváme horký zeleninový vývar, průběžně mícháme. Postupně, jak se vývar vyvařuje, doléváme po sběračkách zbytek připraveného vývaru. Celá doba varu je cca 15-16 min. Po uvaření necháme 2-3 min odpočinout, zjemníme oříškem másla a posypeme strouhaným sýrem Grana Padano.
Země původu Itálie
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1499 kJ/353 kcal, Tuky 1g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, Sacharidy 78,8g z toho cukry 0,3g, Bílkoviny 7g, Sůl 0g.
Alergeny
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |