Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Vážení zákazníci, DORUČENÍ zásilek do Štědrého dne GARANTUJEME pro objednávky uskutečněné NEJPOZDĚJI do 18. 12. Pozdější objednávky budou doručeny v lednu 2024.
Jídelna Po-Pá 9–15, Prodejna Po-Pá 7.30–18, So 8–12/ADVENTNÍ OTEVÍRACÍ DOBA V BANNERU NÍŽE
Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. Po namáčení má využití i v raw stravě, třeba jako křupavá snídaňová granola. Skvěle se doplňuje s houbami – v rizotu nebo v černém kubovi.
Složení: Pohanka, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Před použitím pohanku lámanku properte studenou vodou (odstraníte tím různé příměsi, semena plevelů atp.). Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat (ztráta rutinu). Loupanou pohanku můžete přidávat do polévek jako zavářku (vaří se do měkka 3-5 minut).
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1435 kJ/343 kcal. Bílkoviny: 13,3 g. Sacharidy: 71,5 g. Tuky: 3,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,74 g). Vláknina: 10,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,001 g, hořčík 231 mg (77% DDD), fosfor 347 mg (43,4% DDD), draslík 460 mg, niacin 7,02 mg (39% DDD), riboflavin 0,43 mg ( 26,6% DDD).
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny:Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka