Jedlá soda 220g Bio-Nebio
Detailní popis
Tato jemně mletá jedlá soda (bez lepku) je vhodná pro potravinářské účely. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože.
ZEMĚ PŮVODU: ČR
SLOŽENÍ: jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
Hmotnost | Hmotnost |