Jackfruit přírodní, Bio 180g
Detailní popis
Ačkoliv je jackfruit, česky jinak také chlebovník, plod ovocného stromu, svoji texturou a neutrální chutí skvěle poslouží ve veganské a vegetariánské kuchyni jako masová alternativa. Jedná se o ovoce bohaté na draslík, vitamíny C a A, hořcík, vlákninu a antioxidanty.Mladé kousky plodu jackfruit můžete dle libosti marinovat a použít do guláše, či curry nebo jako zpestření zeleninového salátu. Složení
Dužina z plodu jackfruit* *=z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g:ENERGIE: 95 kJ/23 kcal, TUKY: <0,5 g, Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: <0,1 g, SACHARIDY: 1,0 g, Z TOHO CUKRY: 1,0 g, VLÁKNINA: 5,4 g, BÍLKOVINY: 1,3 g, SŮL: <0,03 g. Minimální trvanlivost do: viz boční strana víčka. Skladujte v chladu a suchu, po otevření skladujte v lednici a během 2 dnů spotřebujte.Příprava: dužinu marinujte ve 2 PL oleje s kořením dle chuti 10-15 minut a následně ji po dobu cca 5 minut restujte na pánvi. Při použití do omáček se jackfruit nemusí marinovat, jen dostatečně ochutit. Jackfruit můžete použít jako náhradu masa nebo masové alternativy ve všech receptech.
Alergeny
BIO | BIO |
Hmotnost | Hmotnost |