Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Bio jasmínová rýže celozrnná 500g Danfood

Kód produktu: 8595562611419 Kód výrobce: 8595562611419 Výrobce: 1
70 Kč
60,87 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Detailní popis

Jasmínová rýže celozrnná

Jasmínová rýže se nejvíce pěstuje na severu Thajska. Právě díky výjimečným vlastnostem půdy v této oblasti a subtropickému klimatu, dostává jasmínová rýže své charakteristické aroma. Oblibu si našla po celé Asii, Americe i Evropě. Nejvíce se však používá v čínské a thajské kuchyni, kde se rýže jí hůlkami a je tedy potřeba, aby držela pohromadě. Zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí. Při vaření voní rýže po jasmínových květech a je velmi zdraví prospěšná. Jasmínová rýže má dokonce schopnost regulovat množství cholesterolu v krvi.

Díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů a sladkých dezertů. Můžete ji samozřejmě připravit i jako přílohu, je vhodná do rizot a určená spíše pro teplejší měsíce na rozdíl od rýže kulatozrné, kterou jíme spíše v zimě.

Příprava: rýži properte a vařte s vodou v poměru 1:2 15-20 minut. Po této době už by měla být všechna voda vyvařená. Rýži ještě nechte chvíli odpočinout a před podáváním ji nakypřete.

Jasmínová rýže obsahuje velmi cenný sodík a vitamín B1, který nám pomáhá lépe trávit. Vědci navíc potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi. I proto by se rýže měla v našem jídelníčku objevovat co nejčastěji.

Alergeny

BIO BIO
Hmotnost Hmotnost