BIO čokoláda Punč 70 g
Detailní popis
Sezónní fair trade bio mléčná čokoláda z horského mléka z Tyrolských Alp, která zahřeje a rozjasní náladu i v mrazivých dnech. Ctí tradice a najdete v ní všech 5 historických ingrediencí punče stejně jako těch ovocných, se kterými si punč spojujeme dnes.
Je ručně plněná lahodnou medovou ganache se špetkou skořice (19 %) spolu s pomerančovým želé (22 %), kterou obaluje z obou stran vrstva bílé čokolády. Další vrstvu pak tvoří batátová ganache s trochou vodky destilované z brambor a pálenky z cukrové třtiny (19 %), kterou zvýrazňuje ovocně sladká čokoláda s meruňkami a karamelem. Všechny tyto vrstvy pak pojí dohromady poleva z mléčné čokolády s 50 % kvalitního kakaa.
Punč pochází z Indie, kde se jako pánč, což znamená pět, připravoval právě z pěti přísad - alkoholu, cukru, citrónu, vody a koření. Na začátku 17. století ho však zaměstnanci Britské Východoindické společnosti přivezli do Evropy a když se kolem roku 1655 začal používat jamajský rum, zrodil se punč, jaký známe dnes.
SLOŽENÍ: surový třtinový cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, pomerančová šťáva z koncentrátu, rýžový sirup, MLÉKO, med, batáty, SUŠENÉ ODSTŘEDĚNÉ MLÉKO, vodka z brambor, sušené meruňky, SUŠENÉ KARAMELIZOVANÉ MLÉKO (SUŠENÉ ODSTŘEDĚNÉ MLÉKO, cukr), MÁSLO, citrónová šťáva z koncentrátu, pálenka z cukrové třtiny, skořice, želírující látka jablečný pektin, SUŠENÁ SLADKÁ SYROVÁTKA, emulgátor SÓJOVÝ LECITIN, nekrystalizovaný třtinový cukr, sůl, mletá vanilka, pomerančový olej, čili Bird's eye. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 50 %. Podíl náplně 60 %. Obsahuje méně než 2 % alkoholu. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, vajec a sezamu. Bez lepku.
Výživové hodnoty na 100 g: energie 1985 kJ (478 kcal), tuky 28 g (z toho nasycené mastné kyseliny 17 g), sacharidy 49 g (z toho cukry 44 g), bílkoviny 5,3 g, sůl 0,2 g
Alergeny
Sójové boby (sója) | Sójové boby (sója) |
Mléko | Mléko |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
BIO | BIO |