Umeocet special 300ml Sunfood
Detailní popis
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků.
Složení: umeboshi, mořská sůl, shizo (Perilla).
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
Hmotnost | Hmotnost |