Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

S kváskem kolem světa - J. Berková

Kód produktu: 9788090630123 Kód výrobce: 9788090630123 Výrobce: 1
299 Kč
299,00 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Detailní popis

Pojďte se vydat na cestu kolem světa se svým kváskem. Inspirujte se exotickými chutěmi, zajímavými příběhy a netradiční přípravou. Skvělé autorčiny fotografie přímo vybízí k vyzkoušení.

V receptáři naleznete: 92 receptů na slané a sladké chleby a pečivo. Ze slané poloviny si budete moci upéct např. žitné chleby z Francie, Německa, Polska a Finska. Jistě budete chtít ochutnat také chleba z červeného vína. Neobvyklého tvaru je chleba z květináče či cibulová bábovka. Tradiční irský, australský, jihoafrický, indiánský i sanfranciský chleba budou s kváskem zdravější. Z tvarovaného pečiva vám bude určitě chutnat ořechové fougasse, vykoupané bagely, voňavé i hezké cibulové placky, indický naan, louhem obarvené německé preclíky, stejně jako slovenské pagáčky. Ze sladké poloviny si zamilujete snadnou a úžasnou vanilkovou madeiru. Peříčkový maďarský moučník s tvarohem se vám bude rozplývat na jazyku. Učarují vám lahodné australské kostky Lamington. Zaplést si můžete challu a pullu, zamotat kringel. Zamlsáte si vánoční chlebíčky – christopsomo z Řecka, panettone z Itálie, julekage z Dánska a štolu z Německa. Snadno upečete máslové briošky i croissanty. Samý ořech jsou všem známé rohlíčky z Bratislavy a neznámé jsou zase ty z Rakouska. Najdete zde recept na peprné sušenky z Dánska i klasické cookies s čokoládou.

Autorka Jana Berková je olomoucká profesionální specialistka na kvásek a tvoření s ním. Zkouší nové recepty, vydává kuchařky, přednáší, vede kurzy, vystupuje v médiích a propaguje po celé ČR pečení a vaření z kvásku. Je zastánkyní ekologického života, selského rozumu a kvalitní práce.