Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

VOLÁNÍ DIVOČINY

27.04.2023 16:23 Recepty

Že se čas konzumace mladých kopřivových listů pomalu ale jistě krátí (proč tomu tak je dozvíte na našem blogu ZDE), rozhodně neznamená konec DIVOKÝCH CHUTÍ.

Vydejte se s námi za obzor běžného vaření a okořeňte si jídelníček špetkou Orientu!

Cizrnový salát s čirokem, harísou a divokými bylinami

Na 4 porce budeme potřebovat:

Cizrnu předem propláchneme a nejlépe přes noc namočíme. Druhý den ji v nové vodě uvaříme (v tlakovém hrnci cca 45 min). Čirok propereme ve studené vodě a alespoň na hodinu namočíme. Na Koření metličkou rozmícháme se slitým olejem z rajčat (asi 3 lžícemi) a spojíme s majonézou. Rajčata scedíme (olej uchováme) a pokrájíme, cibulku pokrájíme na kolečka. Na lžíci slitého oleje orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme čirok, minutku ještě restujeme, zalijeme vínem a necháme skoro všechnu tekutinu vyvařit. Vmícháme würzl, zalijeme kokosovým mlékem a vaříme, dokud čirok není měkký (dle potřeby postupně po troškách přiléváme vodu). Uvařený čirok smícháme s cizrnou, ochucenou majonézou, pokrájenými rajčaty a nasekanými bylinami.

*Majonézu připravíme ze 2 – 3 lžic nálevu z konzervované cizrny, 15 ml olivového oleje, 80 ml slunečnicového oleje, ½ lžíce citrónové šťávy, 1 lžičky dijonské hořčice a soli. Všechny suroviny s výjimkou olejů rozmixujeme, oba druhy oleje smícháme a tenkým pramínkem za pomoci tyčového mixéru zašleháváme k ostatním rozmixovaným ingrediencím do zhoustnutí a nabytí na objemu. Dochutíme solí.