Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Sušená řasa, která se nejčastěji prodává ve formě tenkých plátků. Je jednou z nejrozšířenějších mořských řas, má vynikající chuť. Kromě minerálů obsahuje také velké množství bílkovin, nejvíc ze všech mořských řas. Tradičně se používá k přípravě sushi.
Velmi praktické je Nori ve formě vloček, které mají snadné a mnohostranné použití.
Plátky Nori se nejčastěji upravují tak, že se opraží nad plamenem nebo na rozpálené plotně, až zesvětlí (asi po 5 sekundách). Hodí se nejen na přípravu sushi, ale můžete je také plnit a zapékat jako závitky. A někdo je má rád jen tak samotné, jako slanou pochutinu. Nori vločky jsou výborné do salátů - v tom případě je předem 20 minut namáčejte nebo krátce opražte na pánvi. Opražené se výborně hodí k posypání polévek, rizot, zeleninových jídel. Výborným ochucovadlem je nadrcené Nori (suché nebo opražené) smíchané se solí a opraženým tlučeným sezamovým semínkem.