Kvásková kuchařka - J. Berková
Detailní popis
Poradí vám, jak si Kváska – tohoto báječného pomocníka do kuchyně – pořídit a naladí vás na nápadité tvoření s ním. Tento díl je věnovaný hlavně tradičnímu kvásku a receptům z lepkových mouk. Najdete zde potřebné informace, snadné recepty i inspirativní fotografie k nekonečným možnostem použití kvásku. 132 stran, spirálová vazba, celobarevná, křídový papír, kulaté rohy, vyšla v r. 2015KNIHA OBSAHUJE:
- Podrobný úvod o kvásku a zadělání kváskového těsta
- Informace o pomůckách a surovinách k pečení
- 65 základních receptů na pečení, vaření i smažení z kvásku. Další tipy na obměny receptů.
- Všechny recepty také na fotografiích. (23 receptů na chleba, 8 na slané a 20 na sladké pečivo, 14 receptů na vaření z kvásku)
CHLEBY: Bramborový chleba, Zeleninové chleby, Daktyla, Chleba z chleba, Ječný chleba, Kukuřičný chleba, Makový chleba a pečivo, Olivový chleba, Ořechové kolo, Pohankový chleba, Vánočkový chleba jako dárek, Pařený…
PEČIVO SLANÉ: Bramborové pletýnky, Focaccia a pizza, Grahamové bulky, Rohlíky a pečivo pšeničné…
PEČIVO SLADKÉ: Bábovka noc a den, Buchtičky s tajemstvím, Čokoládová roláda, Challa, Kávový koláč, Loupáky, Karlovarské rohlíčky, Maková štola, Mrkvový rohlík, Perník, Tvarohová bábovka…
VAŘENÍ: Chlebová česnečka, Kulajda, Zeleninová omáčka, Chlebánky, Langoše, Bezlepkové přílohové pečivo, Veselí knedlíci, Ovocné knedlíky, Kvásková pomazánka…