BIO kukuřice na výrobu popcornu 200g Country Life
Detailní popis
Připravte si domácí popcorn v biokvalitě. Můžete ho udělat naslano i nasladko. Oblíbená pochoutka k filmu. Snadná a rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce.
Promíchejte s trochou soli a dobrého oleje. Potom vypukejte v mikrovlnce nebo v hrnci s poklicí. Nebojte se ho ochutit - nic to není!
Popcorn je tradiční pochoutka z Ameriky. V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě. Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance. V Mexiku si ho lidé vyráběli už před 9000 lety. Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a zároveň se škrob v nich přemění na pěnu. Po vypukání se ochucuje nasladko i naslano.
Využití:
- sladký barevný popcorn - v mikrovlnce nechte kukuřici vypukat, 1/4 hrnku másla a 3 lžíce sirupu nebo medu pomalu zahřívejte v hrnci, až se máslo rozpustí, přidejte 1/2 hrnku cukru a 85 g želatiny, barvu získáte z barvy sirupu nebo do směsi dejte potravinářské barvivo, směs vařte 5 minut, poté ji smíchejte s popcornem a dejte ho na 10 minut zapéct do trouby
- slaný popcorn - máslo smíchejte s utřeným česneke, solí a čerstvými bylinkami, dejte ho na dno kastrolu, zasypte kukuřicí a nechte vypukat, po prvním pukanci hrncem zatřeste
- dekorace - popcorn má zajímavý tvar jakoby bílého květu, zajímavě vypadá například nalepený na věncích
SLOŽENÍ : kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové hodnoty na 100 g: energie 1517 kJ (363 kcal), tuky 4,7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g), sacharidy 67 g (z toho cukry 5,4 g), vláknina 7,3 g, bílkoviny 9,4 g, sůl 0,09 g
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
BIO | BIO |