BIO Boloňská omáčka s červenou čočkou 340 g Rapunzel
Detailní popis
Veganská verze boloňské omáčky je skvělou alternativou k omáčce se sójou. Vyrábí se v italském Toskánsku z místní čerstvě sklizené zeleniny a čerstvých rajčat odrůdy „Mauro Rosso“ uzrálých na slunci do červena. Místo sóji je do omáčky přidána červená čočka a pak už jen vynikající italské bylinky. Rajčata i další zelenina byla vypěstována podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství, nebyla dálkově transportována ani skladována. Během šetrné přípravy si omáčka uchovává přírodní vůni a chuť zralých rajčat stejně jako maximum výživných látek. Omáčku stačí ohřát a podávat s těstovinami, zeleninovými jídly nebo ji můžeme použít při přípravě lasagní.
SLOŽENÍ: rajčata* 62 %, červená čočka* 15 %, cibule* 6 %, mrkev* 4 %, slunečnicový olej*, zahuštěná jablečná šťáva*, mořská sůl, sušená rajčata*, petržel*, bazalka*, česnek*, olivový olej*, oregano*, rozmarýn*, tymián*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové hodnoty na 100 g: energie 382 kJ (92 kcal), tuky 4,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g), sacharidy 8,9 g (z toho cukry 5 g), vláknina 1,8 g, bílkoviny 2,4 g, sůl 1,3 g
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |
BIO | BIO |
Hmotnost | Hmotnost |