Agar Agar prášek 10 g Natural
Detailní popis
Zahušťovadlo
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.
Mořské řasy jsou bohatým zdrojem minerálních látek a mají pozitivní vliv na trávení. AGAR-AGAR je průsvitná řasa vhodná na přípravu slaných a sladkých rosolů, také za zahuštění džemů. Je výživově hodnotnější než želatina.
Země původu: Itálie
Hmotnost: 10g
Použití: obsah sáčku vsypeme do 1 l pitné vody, kterou můžeme dochutit citrónovou šťávou, octem, Jakmile začne vařit, sejmeme z ohně a nalijeme do připravené formy s ovocem, zeleninou atd. a v chladu necháme ztuhnout.
Výživové údaje na 100g výrobku: Energie 701kJ/167kcal, Tuky 0g, Sacharidy 83,9g z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g.
Alergeny
Vegan | Vegan |
Přirozeně bezlepkové | Přirozeně bezlepkové |