Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Konopný hummus

14.08.2022 00:00 Recepty
  • Cizrna 50 g
  • Konopné semínko 100 g
  • Pasta tahini 2 PL
  • Konopný olej 100 ml
  • Citrónová šťáva 3 PL
  • Česnek 1 stroužek
  • Římský kmín 1 ČL
  • Mořská sůl 
  • Čerstvý koriandr

 

Cizrnu, kterou jsme měli od minulého dne namočenou, propláchneme, dáme do většího hrnce a vaříme do měkka cca 40 minut. Uvařenou a okapanou cizrnu smícháme se sezamovou pastou tahini a dalšími surovinami a umixujeme. Servírujeme s pita chlebem nebo namažeme na plátek celozrnného chleba. 


TIP Cizrnu si můžeme uvařit do zásoby a zamrazit. Můžeme také použít cizrnu konzervovanou.

Autor receptu: Country Life. s.r.o.