Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

TEPLÝ RÝŽOVO POHANKOVÝ SALÁT S KADEŘÁVKEM

10.11.2023 16:29 Akce a novinky

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 300 g směsi hnědé rýže, dlouhozrnné rýže, červené rýže...(prostě takové, jakou máte rádi)
  • 1 – 2 hrsti pohanky (krup)
  • 3 – 4 lžíce 100 % lískooříškového krému
  • 4 menší listy kadeřávku
  • 2 řapíky celeru
  • 1 - 2 menší kyselejší jablka
  • 2 hrsti nahrubo nasekaných předem nasucho opražených a oloupaných lískových oříšků
  • slunečnicová a dýňová semínka dle chuti, předem nasucho opražená
  • pár vlašských oříšků
  • hrubší mořskou sůl (ideálně solný květ) dle chuti

Směs rýže uvaříme podle návodu, když je rýže skoro hotová, přidáme pohanku. Propláchneme teplou (ne horkou) vodou a necháme dobře okapat. Teplou směs promícháme s lískooříškovým krémem, mořskou solí, kadeřávkem, očištěným a pokrájeným řapíkatým celerem a nakrájenými jablky (včetně slupky). Dochutíme a doladíme opraženými ořechy a semínky.