TEPLÝ RÝŽOVO POHANKOVÝ SALÁT S KADEŘÁVKEM
10.11.2023 16:29
Akce a novinky
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 300 g směsi hnědé rýže, dlouhozrnné rýže, červené rýže...(prostě takové, jakou máte rádi)
- 1 – 2 hrsti pohanky (krup)
- 3 – 4 lžíce 100 % lískooříškového krému
- 4 menší listy kadeřávku
- 2 řapíky celeru
- 1 - 2 menší kyselejší jablka
- 2 hrsti nahrubo nasekaných předem nasucho opražených a oloupaných lískových oříšků
- slunečnicová a dýňová semínka dle chuti, předem nasucho opražená
- pár vlašských oříšků
- hrubší mořskou sůl (ideálně solný květ) dle chuti
Směs rýže uvaříme podle návodu, když je rýže skoro hotová, přidáme pohanku. Propláchneme teplou (ne horkou) vodou a necháme dobře okapat. Teplou směs promícháme s lískooříškovým krémem, mořskou solí, kadeřávkem, očištěným a pokrájeným řapíkatým celerem a nakrájenými jablky (včetně slupky). Dochutíme a doladíme opraženými ořechy a semínky.