RÝŽOVÝ SALÁT S JABLKY A ŘAPÍKATÝM CELEREM
11.03.2023 13:16
Akce a novinky
(4 porce)
- 300 g směsi hnědé rýže, dlouhozrnné rýže, červené rýže
- 1 – 2 hrsti pohanky
- 3 – 4 lžíce 100 % lískooříškového krému Božské oříšky
- 5 listů kadeřávku
- 2 řapíky celeru
- 1 - 2 kyselejší jablka
- 2 hrsti nahrubo nasekaných pražených lískových oříšků
- slunečnicová a dýňová semínka dle chuti, předem nasucho opražená
- pár vlašských oříšků
- hrubší mořská sůl (ideálně solný květ) dle chuti
Směs rýže uvaříme podle návodu/odhadu, když je rýže skoro hotová, přidáme pohanku. Propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat a cca 10 min chladnout. Směs promícháme s lískooříškovým krémem, mořskou solí, kadeřávkem, řapíkatým celerem a jablky. Doduchutíme a doladíme praženými ořechy a semínky.