Pomazánka z červené čočky
- Červená čočka 100 g
- Cibule 150 g
- Mletá sladká paprika 1 PL
- Kari 1 ČL
- Česnek 2 stroužky
- Citrónová šťáva 1 PL
- Rajský protlak 1 PL
- Slunečnicový olej
- Čerstvý koriandr
- Mořská sůl
Červenou čočku uvaříme (stačí 10 minut) a scedíme. Cibuli pokrájenou na jemno osmahneme na oleji, přidáme kari a mletou papriku a krátce opražíme. nakonec přidáme rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahneme. Zchladlý základ smícháme s uvařenou čočkou a můžeme rozmixovat do jemného pyré. Nakonec vmícháme rozsekaný koriandr a citrónovou šťávu. Podáváme na plátku kváskového chleba.
Autor receptu: Country Life. s.r.o.