Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Ovesná kulajda

05.08.2022 00:00 Recepty
  • Brambory 2 ks
  • Sušené houby 1 hrst
  • Cibule 1 ks
  • Ovesný nápoj natural Oatly 1 l
  • Olej 2 PL
  • Jablečný ocet 1 PL
  • Kukuřičný škrob 2 PL
  • Mořská sůl 2 ČL
  • Mletý kmín 1 ČL
  • Bujon Wurzl 2 ČL
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Pepř 3 ks
  • Kopr
  • Třtinový cukr podle chuti


Sušené houby si den předem namočíme. Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova a zalijeme půl litrem vody. Přidáme sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vaříme do změknutí. Přilijeme Oatly, povaříme, přidáme ocet a Wurzl, dochutíme do sladkokysela. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody. Před podáváním vyjmeme koření a přisypeme sekaný kopr. Polévku můžeme zjemnit ovesnou smetanou.

Autor receptu: Country Life. s.r.o.