LETNÍ ŘEPNÁ PALAČINKA S MANGEM, CIBULOVÝM ČATNÍ A KOZÍM ŽERVÉ
14.07.2025 14:17
Recepty

Na 2 palačinky budeme potřebovat:
- 50 ml mléka
- 1 šťastné bio vejce
- 100 g pečené, evt. vařené, červené řepy
- 40 g hladké rýžové mouky
- cca 100 g kozího žervé od M&M Bio farma Šonov
- cibulové čatní s portským vínem od The Pelikans
- na kostky nakrájené čerstvé (evt. kvalitní mražené) mango
- hrst pražených loupaných lískových oříšků
- microgreens (ideálně hrášek nebo slunečnice) od Česká louka - Microgreens Hradec Králové
- cca 1/2 lžičky sušeného česneku
- ghí, čerstvě mletý pepř a mořskou sůl dle chuti
Řepu rozmixujeme s mlékem, vejcem, rýžovou moukou a trochou soli do hladké konzistence a dáme na chvíli stranou.
Kozí žervé prošleháme s čerstvě mletým pepřem, mořskou solí a sušeným česnekem.
Na roztopeném ghí upečeme palačinky, potřeme připravenou náplní z kozího žervé, poklademe cibulovým čatní a kostkami manga, přidáme nahrubo nasekané oříšky a doladíme microgreens.