Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

LETNÍ ŘEPNÁ PALAČINKA S MANGEM, CIBULOVÝM ČATNÍ A KOZÍM ŽERVÉ

14.07.2025 14:17 Recepty
Na 2 palačinky budeme potřebovat:
  • 50 ml mléka
  • 1 šťastné bio vejce
  • 100 g pečené, evt. vařené, červené řepy
  • 40 g hladké rýžové mouky
  • cca 100 g kozího žervé od M&M Bio farma Šonov
  • cibulové čatní s portským vínem od The Pelikans
  • na kostky nakrájené čerstvé (evt. kvalitní mražené) mango
  • hrst pražených loupaných lískových oříšků
  • microgreens (ideálně hrášek nebo slunečnice) od Česká louka - Microgreens Hradec Králové
  • cca 1/2 lžičky sušeného česneku
  • ghí, čerstvě mletý pepř a mořskou sůl dle chuti
Řepu rozmixujeme s mlékem, vejcem, rýžovou moukou a trochou soli do hladké konzistence a dáme na chvíli stranou.
Kozí žervé prošleháme s čerstvě mletým pepřem, mořskou solí a sušeným česnekem.
Na roztopeném ghí upečeme palačinky, potřeme připravenou náplní z kozího žervé, poklademe cibulovým čatní a kostkami manga, přidáme nahrubo nasekané oříšky a doladíme microgreens.