Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Krémová polévka z červené čočky

12.08.2022 00:00 Recepty

Tato rychlá a snadná, ale zároveň hutná polévka skvěle zahřeje ve chladných dnech.

 

  • 1 hrnek červené čočky*
  • cca 6 cm čerstvého kořene zázvoru*
  • 1 mrkev*
  • 1 kostka zeleninového vývaru*
  • 1 plechovka kokosového mléka* (400 g)
  • 1 hrnek vařené kulatozrnné rýže natural*
  • mořská sůl
  • špetka Malabar kari*

* - bio

 

Červenou čočku zalijeme v hrnci půl litrem vody, přidáme kostku zeleninového vývaru, mrkev nakrájenou na kousky a zázvor nakrájený na větší plátky. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pozor, ať se čočka nerozvaří. Nyní vyndáme plátky zázvoru, přidáme kokosové mléko a polévku rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařenou rýži, dosolíme a pokud nám chutná vařený zázvor, přidáme i ten. Nemáme-li uvařenou rýži, nevadí. Polévka je výborná i bez ní. Špetička Malabar kari polévku příjemně ovoní.

 

TIP: Místo zeleninového vývaru v kostce můžeme přidat 1 rozpůlenou větší cibuli, 4 stroužky česneku a 1 stonek řapíkatého celeru, které před mixováním z polévky vyndáme.