Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

GREEN BUDDHA BOWL

11.04.2024 11:08 Recepty

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 100 g barevné quinoi
  • cca 6 růžiček brokolice
  • malá hrst mraženého hrášku
  • ½ menší cukety
  • hrst libovolných salátových listů (např. kombinace mangold, rukola, baby špenát)
  • ½ červené chilli papričky
  • cca 5 cm pórku
  • lžíce oblíbeného pesta
  • malá hrst pekanových ořechů (nahrubo nasekaných a nasucho opražených)
  • limetková šťáva a umeocet dle chuti
  • olivový olej dle potřeby
  • mochyně (physalis) a ředkvičky na doladění
  • solný květ dle chuti

Quinou propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka (cca 15 min). Zeleninu očistíme, pokrájíme dle libosti (cuketu můžeme pokrájet pomocí spiralizéru, ale není to nezbytně nutné) a lehce zakápneme olivovým olejem smíchaným s limetkovou šťávou, umeoctem a solným květem. Společně s uvařenou quinoou naservírujeme do misky, přidáme na porci asi 2 lžičky pesta, posypeme nasucho opraženými ořechy a doladíme pomocí pokrájené ředkvičky a mochyně (či jakkoli jinak dle možností a chuti).