Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

GRATINOVANÍ ŠNECI

12.09.2022 00:00 Recepty

GRATINOVANÍ ŠNECI

(4 - 5 porcí)

  • 200 g achátových šneků (NOVINKA)
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 2 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý zelený pepř
  • 2 špaldové housky
  • cca 150 - 200 ml mléka
  • 2 - 3 žloutky (dle velikosti)
  • 1 lžíce změklého másla
  • 150 g bylinkového másla
  • trocha čerstvé strouhanky
  • hrubá mořská sůl dle potřeby
  • libovolné zelené bylinky nebo oblíbené salátové listy dle chuti k podávání

 

Šnečí maso v nálevu slijeme a necháme okapat, poté zalijeme vínem, přidáme pokrájenou šalotku, česnek a tymián a vaříme na mírném ohni asi 10 min. (jen do propojení chutí). Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme mírně ohřátým mlékem. Žloutky vyšleháme se změklým máslem a trochou soli do pěny. Šneky, šalotku a česnek rozmixujeme, pečivo dobře vymačkáme a spojíme se šnečí směsí. Vmícháme žloutky, dochutíme solí a čerstvě mletým zeleným pepřem.

Vzniklou směsí naplníme šnečí ulity (zakoupené z důvěryhodného zdroj - např. šnečí farmy) nebo malé muffinové formičky (malé papírové košíčky vhodné k použití v troubě). Ulity (příp. košíčky) posadíme na plech vysypaný vrstvou hrubé mořské soli, každou ulitu poklademe malinkým kouskem másla a zlehka posypeme strouhankou.

Zapékáme 5 min pod grilem (použijeme li horní gril v troubě, necháme troubu během grilování pootevřenou). Podáváme doplněné bylinkami nebo salátovými listy.

 

Zdroj inspirace: Apetit