Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

ČOČKOVÝ SALÁT S FENYKLEM A GREPEM

12.07.2023 13:43 Recepty

Na 2 - 3 porce budeme potřebovat:

  • 200 g červené čočky
  • 1 červený grep
  • 1 fenykl (bulva)
  • 5 lžic ořechového (příp. olivového) oleje
  • 4 lžíce bílého vinného octa
  • malá hrst nasucho opražených nahrubo nasekaných para ořechů
  • čerstvý kozí sýr dle chuti
  • mořská sůl dle chuti

Zálivka:

  • grepová šťáva, olivový olej a med – množství dle potřeby a chuti

Čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Promícháme s vinným octem a ochutíme solí. Fenykl očistíme, vykrojíme a košťál a odřízneme zelené „chmýří“ – dáme stranou, bude se nám hodit při servírování – pokrájíme jej na malé klínky a rozebereme. Grep oloupeme a vyfiletujeme (rozdělíme na dílky a z každého odstraníme světlé vnitřní slupky). Na zálivku prošleháme uvedené ingredience.

Při servírování začneme ochucenou čočkou, přidáme pokrájený fenykl a grepová filátka, pokapeme dle chuti zálivkou a posypeme rozdrobeným kozím sýrem a opraženými para ořechy.