Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Čínská shoyu polévka s shitake a rýží

15.08.2022 00:00 Recepty
  • Hnědá rýže basmati 100 g
  • Červená cibule 100 g
  • Houby shitake 20 g
  • Mrkev 100 g
  • Červená nebo žlutá paprika půl
  • Čerstvý zázvor 20 g
  • Česnek 2 ks
  • Sojová omáčka Shoyu 100 ml
  • Koření pěti vůní 1 ČL
  • Bílý seznam 1 PL
  • Čerstvý koriandr 1 svazek
  • Olej za studena lisovaný (nejlépe sezamový)

 

Houby shitake namočíme na několik hodin do vody, pak uvaříme do změknutí. Rýži vaříme zvlášť v osolené vodě 20 – 30 minut. Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijeme vodou a přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, papriku a koření. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme uvařené houby i s houbovým vývarem a uvařenou rýži. Vše přivedeme k varu a poté ihned odstavíme z ohně. Přidáme Shoyu a zamícháme. Při servírování polévku posypeme seznamem a na jemno nakrájeným koriandrem.

Autor receptu: Country Life. s.r.o.