Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

CHŘESTOVÝ TATARÁČEK S JAHODAMI A AVOKÁDEM

13.05.2023 17:26 Recepty

Funguje jako elixír mládí. Stimuluje krvetvorbu, pomáhá harmonizovat hormonální funkce v těle, snižovat krevní tlak, podpořit dobré trávení i vodohospodářství našeho organismu. A pokud si ho dobře připravíte, neskutečně si pochutnáte.

Řeč je o chřestu. Dnes si smlsneme na tom zeleném. Je křehký, svěží, nemusí se loupat a jeho příprava zabere zhruba 3 minutky.

Navíc v kombinaci s jahodami a avokádem budete těžko hledat někoho, kdo by se po spolknutí posledního lahodného sousta tajně nepokusil vylízat talíř :).

Chřestový tataráček s jahodami a avokádem

  • 160 g zeleného chřestu                                          
  • 1/2 většího černého avokáda                          
  • 1/3 salátové okurky                                
  • 150 g jahod
  • 1/4 malé červené cibule                            
  • 1 - 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka, mořský květ Fleur de Sel, růžový pepř dle chuti

Chřest zbavíme dřevnatých konců a vložíme do vroucí vody s kapkou olivového oleje. Povaříme 1 – 2 min a ihned prudce zchladíme ledovou (studenou) vodou, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Salátovou okurku i se slupkou nakrájíme na kostičky, avokádo po očištění nakrájíme na menší kousky, stejně tak jahody. Červenou cibuli pokrájíme nadrobno, jemně posekáme lístky bazalky a vše výše uvedené smícháme. V misce promícháme olivový olej s balzamikovým octem, ochutíme solí a zalijeme připravenou směs. Promícháme a dochutíme v hmoždíři lehce podrceným růžovým pepřem.