Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

BATÁTOVÉ LÍVANCE

08.09.2022 00:00 Recepty

 

BATÁTOVÉ LÍVANCE

(cca 10 – 12 ks dle velikosti)

  • 200 g batátů
  • 60 g polohrubé špaldové mouky
  • 40 g celozrnné hrubé mouky špaldové
  • 35 g pohankové mouky
  • 120 ml rostlinného mléka
  • 75 g zakysané smetany
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1/2 lžičky medu
  • 1 vejce
  • špetka chilli
  • řepkový olej dle potřeby
  • mořská sůl dle chuti

 

Všechny tři druhy mouky smícháme se sušeným droždím, přidáme asi ½ lžičky soli a chilli. Rostlinné mléko mírně prohřejeme se zakysanou smetanou a medem. Necháme natolik zchladnout, abychom mohli bezpečně vmíchat žloutek, a vmícháme do mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.

Batáty omyjeme, oloupeme a nastrouháme (nahrubo či najemno – příp. v kombinaci, jak Vám lépe vyhovuje). Z bílku vyšleháme tuhý sníh a společně s batáty vmícháme do těsta. Lívanečník vymažeme olejem a lívance na něm dozlatova upečeme.

 

Zdroj inspirace: Apetit Veggie