Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

AVOKÁDOVO OKURKOVÁ POLÉVKA S KOPROVÝM PESTEM

02.06.2023 19:30 Recepty

  • 2 salátové okurky (středně velká)   
  • 1 zralé avokádo (velké)                         
  • 1 menší svazek kopru                             
  • 100 g kešu ořechů                                             
  • 4 lžíce umeocet                                                 
  • cca 450 - 500 ml chladné vody                              
  • 2 lžíce rýžového sirupu

Koprové pesto:

  • 1 ks větší svazek kopru                               
  • 5 lžic avokádového olejej                                  
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 velké hrsti slunečnicových semínek
  • 4 lžičky lahůdkového droždí                                  
  • 2 lžičky citrónové šťávy                    
  • mořská sůl dle chuti  

Kešu oříšky propláchneme a nejméně na 2 hodiny (ideálně přes noc) namočíme do studené vody. Před mixováním je slijeme a ještě jednou propláchneme. Na pesto otrháme koprové snítky, propláchneme na cedníku a necháme oschnout. Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi s trochou soli. Společně se všemi ostatními ingrediencemi na pesto dáme do mixéru a rozmixujeme.

Okurky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na špalíky. Přendáme je do mixovací nádoby, přidáme očištěné a na menší kusy pokrájené avokádo, slité a propláchnuté kešu ořechy, umeocet, sirup a část vody a promixujeme dohladka. Podle hustoty zředíme vodou, vmícháme omytý nasekaný kopr a dochutíme. Polévku podáváme vychlazenou, doplněnou koprovým pestem.