NOVÁ VLOČKOVÁ MOŘSKÁ SŮL
17.02.2025 16:05
Akce a novinky
Objevte v sobě slanou vášeň!
Ochutnejte PYRAMIDÁLNÍ SOLI FALKSALT.
CO JE PYRAMIDÁLNÍ SŮL FALKSALT A PROČ JE LEPŠÍ než běžná klasika?
- pyramidální, neboli vločková sůl (lehounké slané vločky soli svým tvarem opravdu připomínají malé pyramidky) se získává pomalým zahříváním mořské vody v oblasti řeckých ostrů (sůl značky Falksalt pochází z Kypru) a má v sobě lehkost i sílu Středozemního moře.
- jedná se o dokončovací sůl – dodá „slanou tečku“ grilované zelenině, masu, sýrům, dipům a relishům, salátům
- má křupavou texturu – když ji použijete k finalizaci pokrmů, obohatí je nejen chuťově a vzhledově, ale dodá jim i velmi příjemný senzorický dojem na skus
- její jemné krystalky se rozpouštějí rychleji než běžná sůl
- je velmi bohatá na minerální látky a stopové prvky
- značka Falksalt klade důraz na přírodní ingredience - nenajdete v ní proto žádná umělá dochucovadla ani aromata
JAKÉ DRUHY FALKSALT můžete využít pro svá kulinární dobrodružství?
- PŘÍRODNÍ - skvělá na čerstvé saláty, relishe, dipy, polévky, grilovanou zeleninu, ale i na dezerty.
- S CITRONOVOU ESENCÍ - ideální svěží finish na rybí pokrmy, mořské plody, marinády, nápoje, dezerty...
- UZENÁ - na všechny delikatesy, krerým dodá šmrnc zauzené aroma bez jakéhokoli kontaktu s udírnou. Steaky, grilované maso, ryby, brambory, zelenina, ale i omáčky nebo krekry dostanou docela jiný chuťový náboj.
- ČERNÁ s aktivním černým uhlím, chutí i uhrančivou barvou perfektně doladí pečivo, bramborové pokrmy, saláty, indická jídla, sýry, polévky i grilovanou zeleninu.