Bio české špaldové kernoto 500g - Naše Biofarma

Obrázek Obrázek

Kód zboží : 8595582404732

Dostupnost : skladem

Značka : Bazalka

cena s DPH38 Kč

Celková cena =

Špaldová zrna na přípravu kernotta jsme pro vás vypěstovali na naši vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi.
Špaldové kernotto je vzhledově podobné klasickým ječným kroupám, které známe z příprav jitrnic a různých polévek. Podobá se zrnu, ale je obroušené od tvrdé obalové vrstvy, a tak jeho vaření netrvá déle než vaření klasické rýže. Oproti špaldovému zrnu je kernotto lépe stravitelné. Je to velmi praktická surovina, kterou můžete smíchat s rýží a připravit výborné rizoto či neobvyklou přílohu. Velmi dobře chutná i zapečené se zeleninou, masem, houbami, sýrem či uzeným tofu. Nebo vyzkoušejte netradiční snídani – obdobou müsli je sladké kernotto s rozinkami, medem, ořechy, semínky a ovocem. Po ránu dobře zasytí a dodá tělu potřebnou energii, která se bude postupně uvolňovat celé dopoledne.
Základní příprava: Kernotto propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme kapku oleje a vaříme pod poklicí bez míchání. Po 20-30 minutách je zrno křupavé, po 50 minutách měkké.
Vyzkoušejte naše recepty.
Pšenice špalda představuje jednu z vůbec nejstarších kulturních obilnin. Vyniká jedinečnými nutričními vlastnostmi. Oproti klasické pšenici je mnohem lépe stravitelná, obsahuje více živin a její lepek nezatěžuje tolik náš trávicí systém.
Společnost PRO-BIO, s.r.o. se od počátku svého podnikání specializuje na špaldové produkty a jejich zpracování uzpůsobila i technické vybavení svého bio mlýna.
Na loupání špaldy používáme tradiční rakouskou loupačku, kdy během procesu loupání nejsou jednotlivá zrna poškozena. Běžné loupačky používané v České republice bohužel surovinu často poškozují a zpracované zrno je pak následně například bez špičky, která obsahuje nejcennější část - obilný klíček. V našem mlýně nezahříváme obilí na tak vysoké teploty, jak je to běžné jinde. Špalda z PRO-BIO proto patří k nejlepším v naší republice, je bez pluch, nečistot a příměsí, a díky šetrnému loupání a mletí má vysokou nutriční hodnotu.
NAŠE BIOFARMA je projekt společnosti PRO-BIO, který přináší ryze čeké, poctivě a s láskou vyrobené biopotraviny. Všechny suroviny mají svůj původ v čisté krajině, na polích českých rodinných farem. Špaldové kernotto vzniká v našem bio mlýně obroušením obalové vrstvy zrna, díky této úpravě je rychleji uvařené. Z kernotta připravíte báječnou přílohu, rizoto, chutná i zapečené se zeleninou, masem, houbami, sýrem či uzeným tofu.
SLOŽENÍ: špaldové kroupy bio

Další produkty

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce