Bio Česká špalda loupaná NAŠE BIOFARMA 500g

Obrázek (1360) Obrázek (1360)

Kód zboží : 8595582404718

Dostupnost : skladem

Značka : Bazalka

Zboží momentálně není určeno k prodeji.

Napište nám dotaz.

Špaldová zrna jsme pro vás vypěstovali na naši vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi.

Špaldové zrno využijete po uvaření jako vhodnou surovinu při přípravě rizota, k zapékání se zeleninou či masem nebo jako samostatnou přílohu. Vhodná je do polévek, salátů a po úplném rozvaření, případně rozmixování je výborná do pomazánek, nákypů, omáček a kaší.

Základní příprava: Špaldu propláchněte a namočte do studené vody asi na 12 hodin. Následně vařte 50 – 60 minut v osolené vodě s kapkou oleje.

Vyzkoušejte naše recepty.

Pšenice špalda představuje jednu z vůbec nejstarších kulturních obilnin. Vyniká jedinečnými nutričními vlastnostmi. Oproti klasické pšenici je mnohem lépe stravitelná, obsahuje více živin a její lepek nezatěžuje tolik náš trávicí systém.

Společnost PRO-BIO, s.r.o. se od počátku svého podnikání specializuje na špaldové produkty a jejich zpracování uzpůsobila i technické vybavení svého bio mlýna.

Na loupání špaldy používáme tradiční rakouskou loupačku, kdy během procesu loupání nejsou jednotlivá zrna poškozena. Běžné loupačky používané v České republice bohužel surovinu často poškozují a zpracované zrno je pak následně například bez špičky, která obsahuje nejcennější část - obilný klíček. V našem mlýně nezahříváme obilí na tak vysoké teploty, jak je to běžné jinde. Špalda z PRO-BIO proto patří k nejlepším v naší republice, je bez pluch, nečistot a příměsí, a díky šetrnému loupání a mletí má vysokou nutriční hodnotu.

Další produkty

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce