Bio javorový sirup 250ml - Biolinie

Obrázek (1687) Obrázek (1687)

Kód zboží : 8594008916149

Dostupnost : není skladem

Značka : Bazalka

Zboží momentálně není určeno k prodeji.

Napište nám dotaz.

Javorový sirup - nejlepší přírodní sladidlo
Výroba javorového sirupu

Javorovy sirupJavorový sirup se vyrábí z mízy javorů. Nejsladší mízu má javor cukrový a javor černý. Nejvhodnějším obdobím pro výrobu javorového sirupu je začátek jara a nejlepší jsou 40 let staré javory.

Do kmene stromu se navrtají 1 - 2 otvory, které sahají až do hloubky 5 - 6 cm. Míza odtéká pomocí plastových trubic do sběrných nádob.

Z mízy se odpařuje voda tak dlouho, doku se nezíská typická hustá tekutina. Na jeden litr javorového sirupu je potřeba 40 litrů javorové mízy. Takové množství vyprodukuje jeden strom za 4 - 6 týdnů.


Javorový sirup - recepty

Javorový sirup pochází z Kanady, kde si jím od pradávna polévají palačinky, lívance, vafle nebo zmrzlinu. Tato tradice se přenesla také do USA, kde si javorovým sirupem doslova zalévají dokonce i klobásy. Javorový sirup jako skvělé přírodní sladidlo nahrazuje nezdravý bílý cukr.


Lívance s javorovým sirupem - recept

Použijeme sypkou směs na lívance od Biolinie, smícháme ji s vodou a uhněteme těsto. Na pánvi rozpálíme extra panenský olivový olej a upečeme malé lívanečky. Před podávání položíme jahodové lívance na talíř a pokapeme javorovým sirupem.


Palačinky s javorovým sirupem - recept

Použijeme bezlepkovou směs na palačinky od Palety. Směs na palačinky promícháme s vodou a připravíme těsto podle návodu. Na rovné pánvi rozehřejeme extra panenská olivový olej a malou naběračkou vlijeme těsto na pánev. Krouživým pohybem pak těsto rovnoměrně rozprostřeme. Palačinky smažíme dozlatova po obou stranách. Hotové palačinky podáváme teplé, přelité javorovým sirupem.

Další produkty

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce