Novinky v Bazalce

 

 

Alchymie ekopraní

Alchymie ekopraní

20. září 2017

jak účině prát?

Zobrazit více

Viva la zucchina!

Viva la zucchina!

08. září 2017

Věděli jste, že cuketa je Italka? Patří sice do rodiny tykve obecné původem ze Střední Ameriky, ale cuketu, tak jak ji známe, vyšlechtili Italové. V našich končinách zdomácněla ve druhé polovině 20. století a brzy se vyšvihla na stálici českých zahrádek.

Zobrazit více

Dýňové hody v Bazalce!

Dýňové hody v Bazalce!

06. září 2017

Přijďte se do Bazalky pozitivně podzimně naladit a inspirovat!

Zobrazit více

Na oběd do Stromovky?

Na oběd do Stromovky?

04. září 2017

Zobrazit více

Dvě bobule: symboly babího léta a časného podzimu

Dvě bobule: symboly babího léta a časného podzimu

31. srpna 2017

Dozrávají čím dál dříve… a ačkoli je jistá obezřetnost a dodržení pár jednoduchých pravidel na místě, nehodí se pouze na podzimní výzdobu…

Zobrazit více

Přivítejme letos podzim optimisticky!

Přivítejme letos podzim optimisticky!

31. srpna 2017

Zobrazit více

Bio burčák opět v Bazalce!

Bio burčák opět v Bazalce!

12. září 2017

Zobrazit více

Zelenina s negativní paměťovou stopou?

Zelenina s negativní paměťovou stopou?

23. srpna 2017

Fazolové lusky bohužel patří do skupiny potravin, které se staly jedním ze synonym špatné pověsti veřejného stravování. Také si pamatuje na školní oběd sestávající z těžko identifikovatelné šedavé moučné směsi s chutí kopírující její vizuální efekt? Díky bohu za babičky či maminky, které tyto vzpomínky některým z nás vyvažovaly a vařily ty nejlepší fazolky na kyselo na světě!

Zobrazit více

Příliš dotěrná netýkavka: Sibiřanka s ořechovou chutí

Příliš dotěrná netýkavka: Sibiřanka s ořechovou chutí

16. srpna 2017

Pochází z drsných podmínek a je schopná se o sebe v divočině dokonale postarat. Bohužel se však současně stará i o to, aby její sousedé a konkurenti v záběru životního prostoru „vyklidili pole“. Čím více jí zkonzumujeme, tím více přispějeme svou troškou do mlýna (byť třeba zdánlivě nepatrnou) k zachování biodiverzity.

Zobrazit více

Miláček všech jižanských kuchyní

Miláček všech jižanských kuchyní

06. srpna 2017

Lilek vejcoplodý, často nazývaný také baklažán, pochází z východní Indie, ale doma je prakticky v celé jižní Evropě, jižní Asii i v severní Africe. Téměř ikonicky působí například v kuchyni blízkovýchodní nebo řecké. Však baba ghanoush nebo musaku známe nejspíš všichni…

Zobrazit více

strana

1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7
nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce